Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 26 июня 2020 г.

Вперед до сонячного Кіпру

          Прекрасна погода, сонячний настрій і сапфірове даль Середземного моря стала візитною карткою білосніжних берегів древнього острова Кіпр. Променистий середземноморський край відносить своє зародження ще до епохи неоліту, коли стародавні цивілізації тільки починали перше освоєння територій. Кіпр - це розмаїття хвойних і листяних дерев, оповитих пряним ароматом породистого ялівцю. 
    Теплий тропічний острів густо обріс міцними гілками золотого мужнього дуба. Сховавшись від спекотної жари в прохолодній тіні великого дерева неможливо відвести погляд від неземної краси, яка оточує сонячний острів з усіх боків. Цей різновид дуба є яскравою особливістю теплого закордонного курорту. Республіка Кіпр вважається популярним туристичним центром. З'їжджаючись з різних куточків світу, мандрівники поспішають поніжитися на чистих і теплих пляжах курортних зон Кіпру. 

Все про Кіпр  

         Порівняно невелика площа Кіпру, 9251 квадратний кілометр, об'єднує в собі унікальну культуру і традиції гостинних кіпріотів. Історія звичаїв острівної держави формувалася ще з моменту анексії північної частини острова турецькими сусідами. 
            Відмінною особливістю цієї країни є яскраво виражений східний колорит, а також сповідування мусульманства північною частиною населення Кіпру. У свою чергу південний Кіпр - це багатовікові грецькі традиції, православ'я і ароматна грецька кухня. Столиця Кіпру, Нікосія, розташована в північній частині острова. Тому опинившись тут можна запросто подумати, що відпочиваєш в затишному турецькому місті. Споконвічна архітектура старовинних будівель, оточена величчю гір і пишністю струнких пальмових дерев, прекрасно поєднується з сучасною епохою і життєвими поглядами суспільства. 
       Провідними мовами Кіпру вважаються грецька і турецька. Однак варто зазначити, що грецька мова, яку використовують в спілкуванні кіпріоти, відрізняється від тієї, на якій розмовляють в Греції. Крім цього, на території держави існують кілька національних меншин. Серед них араби-мароніти і вірмени. 
       Туристи з різних країн світу, вважають за краще відпочивати саме на острові Кіпр, адже клімат тут ідеальний, для того, щоб поправити здоров'я і як слід відпочити, насолоджуючись природними багатствами острова. Переважно сонячні і ясні дні, помірна вологість, ароматне цвітіння трав в горах і насичене йодом повітря біля моря, створюють всі умови для повноцінного і тривалого життя місцевого населення. Кіпр взимку також прекрасний, як і влітку. Тепла погода і температура повітря, яка не опускається на острові нижче + 15 градусів залишається доступною для відпочинку навіть у цю пору року. 

Кращі пляжі і курорти Кіпру 

   На острові Кіпр сезон триватиме протягом цілого року. Ця особливість привертає чималий потік туристів до берегів сонячного краю. Пляжі Кіпру вимагають окремого захоплення. Сяючі фарби блакитного моря, тихі гавані і коралові рифи - це головне надбання теплого узбережжя. Досить відомим є пляж Ніссі Біч. Тут ви знайдете, все, що привертає любителів молодіжних вечірок і яскравих розваг. Ресторани, гучна музика і кращі діджеї готові прикрасити відпочинок веселій компанії. На цьому пляжі дивовижні заходи й смарагдова гладь чистого моря, що розливається вздовж білосніжного берега, приваблює не тільки шанувальників гучних вечірок, а й сімейні пари. 
   Якщо ви бажаєте поринути в підводний світ острова Кіпр, тоді вам підійде Губернаторський пляж. Тут створені всі умови для гарного дайвінгу та сноркелинга. Пляж Афродіти - це найкраще місце для закоханих пар, адже на цьому узбережжі оселилося дихання любові, романтики і неймовірних емоцій. 
Сімейний відпочинок, ви також зможете провести у Кораловій затоці, яка розмістилася недалеко від міста Пафос. На території пляжу, можна знайти не тільки розваги, які припадуть до душі кожному, але і масу ресторанів, кафе і магазинів. Приємні ціни вас, безсумнівно здивують. 
Звичайно, море на Кіпрі чарівне у всіх куточках цього острова. Однак плануючи свій відпочинок, зробіть акцент на виборі курорту. У рейтингу кращих курортів Кіпру, Протарас займає провідну позицію. Пляжі цієї курортної зони розташовані в східній частині острова. Відпочинок тут хороший переважно для сімейних пар. Особливістю цього курорту є можливість підводного полювання, тому шанувальники цього виду спорту з задоволенням з'їжджаються до його берегів. 
У трійці лідерів перебуває і курорт Пафос. Узбережжя цього курортного центру є найбільш престижним на острові. В околицях цього міста на Кіпрі можна зустріти архітектурні споруди, які вважаються пам'ятками цього краю. Крім цього, тут знайдеться розкішний мальовничий парк і величезний акваріум, який обов'язково сподобатися дітям. Перше місце в рейтингу займає Айя-Напа. Цей курорт відвідують не тільки сім'ї, але і веселі компанії і пенсіонери. Тут знайдеться розвага для кожного: нічні клуби для молоді, шикарні ресторани для цінителів страв світової кухні, аквапарки і розваги для дітей, а також тенісні корти для людей середнього віку. 

Кіпр, яка це країна?

 Не потрібно замислюватися над цим питанням, адже сонячні береги Кіпру - це справжній рай для мандрівника з будь-якого куточка нашої планети. Опинившись на Кіпрі час, пролетить, немов одна мить. Вас зачарує первозданність мальовничих пейзажів, екологічна чистота і неймовірна гостинність кіпріотів. Здійснюйте свої мрії і поспішайте підкорювати блакитні береги чарівного середземноморського острова. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий