Общее·количество·просмотров·страницы

пятница, 26 июня 2020 г.

Дивовижні місця Кіпру

            Сонячний Кіпр - це розкішне убрання спекотних білосніжних пляжів, аромат стиглого апельсинового плода і тонка ажурна вишивка майстрів Лефкару. Опинившись тут неможливо встояти перед витонченістю і помпезністю теплих берегів, оточених тихими водами Середземного моря. Зазвичай мандрівники, які розраховують провести відмінний відпочинок в готелі, абсолютно не підозрюють, що за його межами тільки і починається справжній Кіпр. Пам'яток тут цілком вистачає, незважаючи на невелику площу спекотного острова. 

Що можна побачити на Кіпрі 

          Цікаві місця Кіпру починаються з його прославлених сонячних курортів. Перше на що ви можете поглянути - це Кіккський монастир. Розташований серед пишноти гірських схилів Троодос, цей монастир вважається одним з найбагатших у всьому Кіпрі. Його заснування відносять до візантійської епохи кінця XI століття. 
        Якщо вирішите познайомитися з найстарішим православним монастирем, ви дізнаєтеся, що тут знаходиться ікона Кікської Божої Матері, яку багато століть почитали місцеві кіпріоти. Розкішна будівля, яка зручно розмістилася на зелених вершинах гір, прикрашена унікальною фрескою і мозаїкою. Пам'ятки приведуть вас до чарівного мису Греко, який розтягнувся по південно-східній частині Кіпру до берегів Фамагусти і Айя-НапиАквамаринова гладь теплого моря, що омиває скелясті пороги мису, доповнює його витонченістю і свіжістю. Тут можна відвідати національний лісовий парк Каво - Греко, який виплекав чимало рідкісних видів рослин. Зупиняючись на цьому курорті Кіпру, в Айя-Напі відкривається безмежний вибір дивовижних місць, на які можна поглянути. 
Парк скульптур, міст закоханих і чудова блакитна лагуна - це місця, які неодмінно варто відвідати. 
      На курорті Айя-Напа ви можете звернути свою увагу на розважальний комплекс відомого аквапарку Water World. Добре провести час тут можна не тільки великою компанією, але і з дітьми. Якщо ви вирішили, що в силах організувати власну екскурсію, тоді обов'язково навідайтеся до стародавнього міста Като Пафос. Тут ви опинитеся в далекому минулому, адже перед вами відкриється прекрасний вид на останки стародавніх поселень і руїни античного міста в археологічному парку. 
        Особливо припаде до душі скеля Афродіти, спокійний пляж Коннос Бей і дивовижне село Омодос. Говорячи про останнє, варто відзначити, що побувати тут ви просто зобов'язані. Адже в околицях цього села живуть вправні винороби, які славляться пряним солодким напоєм вже багато десятиліть. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий